Cliënten

Cliënten


Bram

Van krachteloos naar krachtig en met zelfvertrouwen, mezelf als het ware teruggevonden, dat is wat het traject bij Wilma mij opgeleverd heeft. Inzicht in wie ik ben en nu bewuste keuzes maken. Het heeft me veel gebracht. En de wijze waarop Wilma werkt: rustig en zonder oordeel.

Marjolein
Wilma heeft me in de ruim 6 maanden dat ik bij haar ben geweest heel veel inzicht gegeven in wie ik ben en dankzij haar begeleiding heb ik de regie over mijn eigen leven weer terug. Ik probeer nu bij de keuzes die ik maak echt te luisteren naar mijn eigen gevoel, mijn hart. In de afgelopen maanden heb ik hierdoor meerdere voor mij goede keuzes gemaakt, die me uiteindelijk nog veel meer positiefs hebben opgeleverd. Langzaam aan zijn er puzzelstukjes in elkaar gevallen en doe ik weer dingen waar ik echt plezier aan beleef. En heb ik bepaalde zaken leren loslaten, die mij juist energie kosten. Het blijft een leerproces en ik weet dat er af en toe ‘dipjes’ zullen zijn. Al weet ik nu, dat door echt te luisteren naar mijzelf en daar ook naar te handelen, en vooral niet de strijd met mijn eigen emoties en gedachtes aan te gaan, de balans en rust weer terugkomt. Het herkennen van mijn eigen emoties, het accepteren dat deze er mogen zijn, en van daaruit leren te begrijpen welke behoefte daar achter zit en daar mee aan de slag te gaan, dat is voor mij één van de belangrijkste dingen geweest die ik dankzij Wilma heb geleerd. En die mij telkens weer dichterbij mijzelf brengt en bij het leven van mijn eigen leven vanuit balans. Iets waarvoor ik Wilma erg dankbaar ben. Het was een heel intensief proces, waarbij ik zelf hard heb moeten werken en waarop ik nu met een heel goed gevoel terug kijk. Ik kan het iedereen aanraden!
Wilma, succes met alles wat je doet en nogmaals bedankt voor alles!

Diny
Héél erg bedankt voor de goede sessies die ik bij je heb gehad. Zoals steeds in mijn leven heb ik precies de juiste “hulpverlener” gehad op ’t juiste moment, zo ook nu. Ik heb het als bijzonder ervaren dat ik nu de laatste puzzelstukjes heb gekregen / gevonden. Inzicht in en bevestiging / acceptatie bij het “anders zijn”.  Kennis met betrekking tot: mijn rol in de drama driehoek, matching en mismatching, statische en op groei gerichte mindset, dit heeft iets in mij veranderd. Wilma, jij was daarbij een belangrijke schakel. Je rust, wijsheid, niet oordelen, kunde, zijn hele waardevolle aanvullende hulpmiddelen. Ik voel me liefdevol schoongepoetst.

An
De coaching van Wilma heb ik als zeer prettig ervaren. De gesprekken waren open, vrij en respectvol. Haar adviezen waren concreet en zeer praktijkgericht.
Wilma heeft mij geholpen om de pijnpunten en de onverwerkte ervaringen uit mijn verleden op te ruimen. Het gaf mij een opgelucht gevoel en innerlijke rust. Ik leerde milder naar mijzelf te kijken en met sommige eigenschappen van mijzelf beter om te gaan. Met behulp van mijn Enneagram ben ik bewuster geworden van mijn sterke eigenschappen, valkuilen en allergieën (ergernissen). Bijzonder was om er achter te komen dat wanneer ik een allergie beleef voor de eigenschap van een ander dit mij iets leert over mijzelf.
In onze gesprekken hebben we regelmatig gesproken over het communiceren met de ander. We spraken zoal over: het vanuit een positieve invalshoek onderwerpen benaderen, constructief feedback geven en je gesprekspartner in zijn/haar waarde laten en toch je eigen standpunt blijven vasthouden.
Tenslotte heeft Wilma mij waardevolle handreikingen gegeven om in mijn werk beter prioriteiten te stellen. Daardoor heb ik meer overzicht en beleef ik minder stress.
Van al het positieve wat ik geleerd heb, pluk ik elke dag opnieuw de vruchten.
Wilma, heel hartelijk bedankt!

Maaike
De coaching heeft mijn enorm geholpen. Ik heb mezelf beter leren kennen en kan nu beter omgaan met bepaalde situaties. Ik heb ook veel meer zelfvertrouwen gekregen.

Saskia
Na jaren van onbewuste stilstand op persoonlijk én professioneel vlak ben ik nu weer in beweging. Ik sta dichter bij mezelf dan ooit tevoren doordat ik niet langer mijn eigen grootste vijand ben, en dat voelt erg goed. Mede dankzij Wilma heb ik veel inzichten verworven die mij op dit punt hebben gebracht. Er waren talloze momenten van verheldering, begrip, acceptatie en bezinning die ik met/door Wilma heb kunnen doorlopen. Ik heb veel in een ander kader kunnen plaatsten wat een enorme innerlijke rust met zich mee brengt. Nu heb ik weer vertrouwen in de toekomst en, nog belangrijker, in mezelf.

Esther
Hallo Wilma,
Nogmaals bedankt, was zonder jou niet gelukt!
Vind het zelfs jammer dat het afgelopen is.
Wat heeft de coaching mij gebracht: ik ervaar meer rust en ben me bewuster van wat ik doe en waarom ik dingen wel of juist niet doe. Het lukt me beter om maar mezelf te luisteren en een keus te maken, in plaats van alleen te denken aan de mensen om me heen.
Ik heb jouw begeleiding als prettig ervaren en kwam elke keer vol energie bij je vandaan. Met nieuwe ideeën en inzichten om uit te proberen. Zowel privé als op werkgebied.

Jessica
Een bijzonder traject dat je samen met Wilma tot de bodem uitpluist. Een hele fijne, begripvolle vrouw die je in verbinding brengt met jezelf. Vragen waar je al een tijdje mee loopt en dingen die niet te begrijpen lijken, legt zij uit aan de hand van een hele fijne methode. Het is magisch wat deze manier van werken met je doet. De connectie met mezelf die ik voelde, elke keer als ik de deur uit liep naar de bus toe, was ontzettend fijn. Ik vond het wonderbaarlijk hoe diep we ingingen op dingen waarvan ik in eerste instantie dacht dat ze er niet toe deden, maar die later de sleutel bleken te zijn. Je bent aan het werk met jezelf en het voelt heel licht.
Ik leerde om van mezelf te houden en de ontspanning op te zoeken. Ook leerde ik dat alles wat je ervaart er gewoon mag ‘zijn’.
Ik ben heel erg dankbaar dat ik deze bijzondere ervaring mocht beleven en raad het iedereen aan. Daarnaast ben ik heel benieuwd wat het in de toekomst nog gaat opleveren. Ik kijk er erg naar uit. Het is op het gebied van zelf healing en zelf acceptatie één van de mooiste dingen die je jezelf cadeau kan doen.

Wouter
Het traject bij Wilma heb ik ervaren als een helende groei naar volwassenheid. Een begrijpen van herhalende patronen, de reden waarom ik deed wat ik deed om dat vervolgens al lerende om te zetten naar dat wat ik nu zelf wil. Een stabiliteit vanuit het begrijpen van wie ik ben en hoe ik bedoeld ben, een acceptatie van mezelf, ik mag zijn wie ik ben.

Corinne
Coaching door Wilma heeft mij inzicht gegeven in mijn persoonlijkheidskenmerken en in die van anderen. Ik heb geleerd om mijn kwaliteiten te benutten en bewust in te zetten. Ik ervaar nu hoe het is om vanuit mezelf te leven en om in mijn eigen kracht te staan. Daardoor sta ik anders en zelfverzekerder in het leven. Ik heb geleerd om effectief met mijn gedachten en emoties om te gaan. In mijn communicatie naar collega’s en anderen ben ik sterker geworden.
Wilma heeft kennis van diverse levensterreinen. Zo heeft ze mij op het gebied van werk waardevolle tips gegeven. Hierdoor ben ik werk gaan vinden dat bij mij past en heb ik geleerd om Linkedin efficiënt in te zetten.
Een kleine greep uit een proces waarbij ik met coaching van Wilma heb mogen ervaren hoe het leven is wanneer je in je eigen kracht staat.

Alice
Eigenlijk is het onbeschrijfelijk wat ik nu ervaar. Ik voel energie en vertrouwen en verheug me op mijn toekomst omdat ik weet dat ik het nu aan kan en niet bang hoef te zijn.
De sessies bij Wilma hebben mij weer teruggebracht naar mijn oorspronkelijke ik. Ik heb geleerd om vanuit mijn eigen verlangens en kracht te mogen werken en hier verantwoordelijkheid voor te nemen. Ik begrijp nu zoveel beter waarom ik op een bepaalde manier reageer en kan daardoor ook beter met die situaties omgaan in plaats van in de emotie te gaan hangen. Ik voel alles weer stromen en ben daar vreselijk dankbaar voor. Ik kan nu beter aanvoelen wat gevoelens zijn van een ander of van mezelf. Ik ben in mezelf gaan geloven en daardoor kan ik privé en zakelijk veel daadkrachtiger zijn en dat geeft ontzettend veel energie. Ik kan het werkelijk iedereen aanraden. Wilma voelt goed aan wat je nodig hebt en ik voel me heel veilig bij haar.
“Gun jezelf deze verhelderende en concrete ontwikkeling.”

Jaco
‘Met de technieken die Wilma toepast heb ik een inzicht in mezelf gekregen die ik op geen andere manier had kunnen bereiken. Ik heb in een aantal sessies negatieve gedachten, vastgeroeste patronen en persoonlijke blokkades kunnen doorbreken. Het effect van de spiertest (kinesiologie) is verhelderend. Het geeft een beeld van onbewuste processen en gaf me een verklaring voor mijn gedrag en de manier waarop ik naar mezelf en anderen keek. Ik leef nu vanuit een stevige basis: zelfrespect.’

Jeanette
Wilma heb ik leren kennen als een rustig, bedachtzaam en vertrouwenwekkend persoon die als coach de tijd voor je neemt en goed kan luisteren. Ik ontmoette haar eerst als re-integratiecoach, jaren geleden, en later als coach in een ruimere zin. Zij had haar kennis en kunde inmiddels flink uitgebreid met onder andere opleidingen NLP en Enneagram. Ze kan daar veel over vertellen, put ook uit al die bronnen, maar nergens wordt het zweverig. De benadering van Wilma is open, en begripvol. Haar adviezen zijn vooral praktisch en daarmee bruikbaar.

Ineke : leven van uit je hart
“Je wordt een mooier mens om te ontdekken dat leven vanuit je hart [i.p.v. uit je hoofd] je zo
verandert en daardoor de mensen om je heen met je mee veranderen”

Jeroen : Zelfbewustzijn
In een aantal sessies met Wilma zijn er persoonlijke interne blokkades opgeheven. Hiermee heb ik weer grip op mijn focus en bewustzijn gekregen. Gedurende het traject, welke ik bij Wilma heb doorlopen, is mijn zelfbewustzijn enorm gegroeid. Dit is heel waardevol en geeft handvatten voor de momenten en keuzes die zijn en nog zullen komen. Ook ben ik bepaalde eigenschappen van mijzelf gaan accepteren. Je bent het product van je eigen verleden, maar het leven is nu! Ik prijs Wilma om haar professionele en rustige manier van werken, dat stelde mij op mijn gemak.

Wil: Terugblik op de sessies bij Coaching Zwolle
Al lange tijd wist ik dat er diverse levens-items ondergronds hun aandacht bleven vragen. Door er jarenlang alleen maar over te praten en over na te denken veranderde er niets wezenlijks. Blijkbaar kon ik er zelf niet op het onbewuste niveau bijkomen!
In september 2011 volgde ik een workshopserie van 3 avonden over de stappen naar volwassenheid bij Wilma Schönberger van Coaching Zwolle.
Het volgen van deze serie maakte mij duidelijk waar bij mijzelf nog de pijnpunten uit mijn jeugd zijn blijven liggen. En na Wilma 3 avonden te hebben meegemaakt als een plezierig mens en coach, wilde en durfde ik verder te gaan om mijn onverwerkte dingen uit mijn leven op te ruimen, in al mijn kwetsbaarheid. Dit door persoonlijke coachingssessies bij Wilma te volgen.
Hierdoor kwam ik in aanraking met de mogelijkheid om d.m.v. spiertesten, blokkades in je onderbewuste op te sporen.
Na elke sessie ontstond er bij mij een steeds groter wordende basic-rust. Onbewuste blokkades en overtuigingen van mezelf (of uit mijn familiesysteem) werden opgelost/opgeruimd zodat ik er nu structureel geen last meer van heb. Ik heb meer ‘lucht’ gekregen en voel me bevrijd. Dit voelt goed en leeft erg prettig.
Ik heb de coaching heel positief ervaren, mede doordat ik me bij Wilma kwetsbaar op heb kunnen stellen.

Yvonne: Handgrepen
Mijn vraag aan Wilma was: ik heb handgrepen nodig om duidelijkheid te krijgen over moeder-dochter relatie. Na een paar sessies, o.a. gewerkt met familieopstelling, enneagram en vooral een luisterend oor en niet oordelend, ging ik na iedere sessie, blij naar huis. En onverwachts lukte het in korte tijd moeder – dochter relatie weer op te pakken. Ik raad andere hulpvragers Wilma aan omdat ze liefdevol, kundig en op haar rustige manier je een gevoel kan geven dat het een zinvolle investering is geweest. Wilma heeft een zeer professionele houding.

Annet
Met genoegen denk ik terug aan de coaching door Wilma.
Ik had het gevoel stil te staan in mijn leven, wilde een aantal stappen zetten, maar ik wist niet welke.
Door WIlma kreeg ik inzicht , door middel van het o.a. bezig zijn met het enneagram, hoe ik tot nog toe mijn leven had geleefd.
De blokkades die er waren, de overtuigingen en gedragspatronen, allemaal belemmeringen die maakten dat ik bleef hangen in mijn ‘oude” gedrag, en geen andere richting in kon slaan. De benadering van Wilma is open, met respect en begripvol. Haar adviezen zijn vooral inzicht gevend en praktisch, dus ook gelijk toe te passen.
Door de coaching merk ik dat ik meer energie heb. Ik zit beter in mijn vel thuis, maar vooral ook in mijn werk als verpleegkundige. De coaching is inmiddels gestopt, maar ik gebruik nog steeds de dingen die ik heb geleerd en werk deze voor mezelf verder uit.
Ik kan weer stralen en dat merk ik aan de mensen om mij heen.

Willemien
Door de gevolgde workshop “stappen naar volwassenheid” en de persoonlijke coaching bij Wilma, heb ik meer inzicht gekregen in mijn eigen gedrag en overtuigen. De wil en wens om gedragingen, handelingen, overtuigingen te willen veranderen was al lang bij mij aanwezig, maar het lukte me niet om deze veranderingen zelfstandig door te voeren. Ik verviel steeds weer in “oud gedrag”.
Door de coaching heb ik veel meer inzicht gekregen in wie ik ben en waarom ik dit “oude gedrag” vertoonde. Wilma heeft me geholpen om de gewenste veranderingen structureel door te kunnen voeren. Ik heb een aantal overtuigingen en gedragingen los kunnen laten, dingen die me continue zowel privé als zakelijk belemmerden en zorgden dat de persoonlijke groei, die ik zo graag wilde, uitbleef.
Ik ben haar erg dankbaar voor haar coaching en begeleiding. Op een professionele, integere manier heeft ze gezorgd voor veiligheid en vertrouwen van waaruit een goede basis is gelegd voor de juiste veranderingen. Dit heeft voor mij betekent dat ik beter weet wie ik ben en nu weet hoe ik mijn leven graag wil leven. Voor mij zijn dat hele waardevolle inzichten die me helpen bij mijn verdere persoonlijke ontwikkeling.

Marianna: Loopbaanbegeleiding
Wat betreft ons traject heb ik naar mijn idee precies datgene bereikt wat nodig was voor het komende jaar. Namelijk mijn eigen basis versterken en van daaruit weer nieuwe kansen zien en wegen weet te vinden en bewandelen met volle en positieve kracht.
Vorig jaar kwam ik bij jou, voelde mij compleet verloren en leeg van binnen. Geen idee van waar ik stond, het enige wat ik wist was dat ik mij verdwaald voelde en totaal niet wist welke kant ik op moest en alleen van dat gevoel al helemaal naar werd en paniek losbrak als ik ook nog eens aan de toekomst moest denken.
Al met al eigenlijk best ongelukkig hoe ik mij toen voelde. Inmiddels is daar niets meer van over. Door de inzichten die ik verkregen heb tijdens de begeleidingssessies voel ik mij goed in mijn vel, krachtig en op deze wijze zorg ik ervoor dat het goed komt. En daar heb jij een grote rol in gespeeld om dat te bereiken. Heb veel therapeuten voorbij zien komen in mijn leven, maar nog nooit eerder ervaren dat het daadwerkelijk effect had wat langer
duurde dan de dag zelf.
Onze gesprekken en opdrachten werkten intern door en het positieve effect houdt stand tot op de dag van vandaag. Daar ben ik je heel erg dankbaar voor en dat maakt een wereld van verschil voor mij en de toekomst.